Politie Marseille belandt in vuurgevecht

De Franse anticriminaliteitsbrigade BAC is donderdagavond in een vuurgevecht met criminelen beland. Na de schietpartij wisten de agenten een verdachte aanhouden. Hij had een schotwond aan zijn arm opgelopen. De verdachte had een kogelvrijvest aan en vlakbij hem werd een pistool gevonden. De politie denkt dat hij het wapen heeft weggegooid in de hoop dat hij zijn straf kan ontlopen.

De BAC herkende tijdens een patrouille vier criminelen. Twee van hen wisten direct te vluchten. De andere twee kregen de politie-eenheid achter zich aan. Tijdens de achtervolging schoten de criminelen op de agenten, die terugschoten.

De politie vond verderop nog twee andere pistolen en twee geparkeerde auto’s waarin enkele zware wapens lagen. Het gaat om tenminste drie machinegeweren en machinepistolen.

De BAC staat onder grote druk in Frankrijk, nadat enkele leden van het speciale politieteam werden gearresteerd voor ripdeals en de handel in drugs. Ook werd afgelopen week bekend dat leden van de eenheid mogelijk informatie hebben doorgespeeld waardoor een informant om het leven kwam.

In Marseille worden de afgelopen maanden vetes tussen drugsorganisaties uitgevochten. Zij zijn veelal zwaarbewapend doordat wapens uit oorlogen op de Balkan en Noord-Afrika in de haven van Marseille terechtkomen.

Lees ook:

Omstreden eenheid politie Marseille aangepakt

Drugsoorlog Marseille: 9 maanden, 20 moorden

Marseille: nieuwe agenten en dubbele moord

Keel advocate doorgesneden in Marseille