Politie: met magneetvissen mogelijk moordwapen gevonden

Door magneetvissen in een vaart in Nieuwegein heeft de politie mogelijk het moordwapen gevonden waarmee in 2010 Richard Houtveen (25) uit Nieuwegein na de WK-finale in Zuid-Afrika is doodgestoken, dat heeft de politie aan het Algemeen Dagblad laten weten.

Nederland-Spanje

Uit de Doorslag in Nieuwegein is op 23 juli een steekwapen gevist. Begin dit jaar is het onderzoek naar de dood van Houtveen heropend nadat nieuwe aanwijzingen waren binnengekomen.

Richard Houtveen werd na de WK-finale, in de nacht van 11 juli 2010, in het centrum van Nieuwegein doodgestoken nadat hij met vrienden de wedstrijd Nederland-Spanje op een groot scherm op de Markt bij winkelcentrum Cityplaza had bekeken. Er werd destijds een verdachte aangehouden. De recherche kon niet voldoende bewijs vinden om hem voor de rechter te brengen.

Ruzie

Er is die fatale nacht een ruzie geweest tussen Houtveen en een groep jongeren. Maar in het tv-programma Opsporing Verzocht meldde de politie dit jaar over ‘nieuwe informatie’ te beschikken.

Mogelijk is het steekincident niet ontstaan uit de spontane straatruzie maar was de dader doelbewust op zoek naar Richard Houtveen en maakte hij of zij niet deel uit van de groep. Het coldcase-team nam daarom iedereen die in het dossier voorkomt opnieuw onder de loep.

Justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.