Politie met medialab de wijk in voor oplossing moord (VIDEO)

Om tot de oplossing te komen van de moord op de 53-jarige Hagenaar Don Vrijmoet heeft justitie 15.000 euro uitgeloofd. Woensdag en donderdag staat de politie met een soort mobiel politiebureau op verschillende plaatsen in Den Haag. Mensen kunnen daar binnenlopen met tips.

Gefilmd

Vrijmoet is op woensdag 14 november 2018 rond 15.00 in zijn woning gevonden door mensen van een zorginstantie. Hij was door geweld om het leven gekomen.

Op 8 november is hij rond 14.30 nog door bewakingscamera’s gefilmd, terwijl hij boodschappen deed bij een winkelcentrum in de buurt van zijn woning in de buurt van De Uithof in het zuidwesten van de stad. Ook pinde hij nog rond 16.30 in het centrum van Den Haag. Dat was het laatste levensteken.

Motief?

Don Vrijmoet leidde jarenlang een zwervend bestaan. Begin 2018 betrok hij een appartement aan het Rietveen in Den Haag. In Opsporing Verzocht zei de politie nog te zoeken naar een motief voor de moord op Vrijmoet. Hij gebruikte drugs, mogelijk had hij een conflict over geld. Zijn deur stond regelmatig open, waardoor mensen zo bij hem naar binnen konden lopen.

Het Mobile Media Lab van de politie is een vrachtwagen waar rechercheurs mensen kunnen ontvangen die over de zaak willen praten.