Politie nam wapen Zaandammer niet in

De man die wordt verdacht van het doodschieten van zijn ex-vriendin Raja Draaisma uit Hoofddorp had de vrouw geïntimideerd en was in het bezit van een wapen. Maar de politie nam het wapen van de toen 34-jarige Zaandammer niet in beslag. Dat meldt de NOS. Ferry de G. was lid van een schietvereniging.

Thuis

Agenten zijn wel meerdere malen bij hem thuis geweest om zijn wapenvergunning te controleren. Draaisma had ook gemeld bij de politie dat ze door hem werd geïntimideerd en bedreigd. Een maand voor de schietpartij zei Draaisma tegen de politie dat haar ex haar intimideerde. Een maand voor de schietpartij had Draaisma afluisterapparatuur gevonden in haar woning en auto. Ferry de G. kon niet accepteren dat ze hun relatie had beëindigd.

Geen aangifte

De politie ging langs bij De G. omdat zijn gedrag niet paste bij dat van iemand die een wapenvergunning heeft, maar waarom zijn wapen niet werd ingenomen wil de politie niet zeggen. Wel zegt de politie dat Draaisma geen aangifte heeft gedaan, tegen het advies van de politie in. Ze wilde nog een gesprek aan gaan met De G.. In De Telegraaf zegt een familielid:

De agent zei letterlijk: belt u maar als er echt iets is gebeurd, mevrouw. De kans is groter dat er een vliegtuig op uw dak valt, dan dat hij u wat aandoet.

Waalwijk

De vorige week doodgeschoten verpleegkundige Linda van der Giessen uit Waalwijk deed wel aangifte en meldde dat hij een vuurwapen zou hebben. Deze verdachte had geen wapenvergunning. Na de schietpartij van Tristan van der Vlis in Alphen aan den Rijn is de controle op mensen die een wapenvergunning willen hebben strenger gescreend. Zij moeten nu een psychologisch onderzoek ondergaan.

Zie ook:

Grote verschillen wapencontrole door politie