Politie neemt woningen en auto’s in beslag

Donderdag heeft de politie in een groot en langer lopend onderzoek op verschillende plaatsen in het land dure auto’s en woningen in beslag genomen. De politie zegt het vermoeden te hebben dat er door een aantal verdachten crimineel geld was geïnvesteerd.

Zeven plaatsen

Er is niemand aangehouden, de verdachten zullen later worden gehoord. Op zeven plaatsen in Nederland (Rotterdam, Capelle, Reeuwijk, Amstelveen, Eindhoven) zijn invallen gedaan.

Woningen en bedrijfspanden zijn doorzocht en hierbij zijn drie dure auto’s in beslag genomen, een gouden Rolex horloge, merktassen van onder andere Gucci, Christian Louboutin en Chanel en de administratie van verschillende bedrijven. Omdat het vermoeden bestaat dat er crimineel geld geïnvesteerd is in een tweetal woningen is hier ook beslag op gelegd. Dit was in Capelle aan de IJssel en Rotterdam. Zo was er onlangs in een van de woningen een keuken van meer dan 60.000 euro geplaatst.

Later gehoord

Omdat het hier om een witwasonderzoek gaat zal de administratie uitvoerig worden onderzocht en hierover zullen de verdachten later worden gehoord. Het komt de laatste jaren vaak voor dat de recherche in drugsonderzoeken begint met afpakken van mogelijk crimineel vermogen en de verdachten later aan te houden. De politie zegt verder te gaan met het onderzoek en sluit aanhoudingen niet uit.