Politie onderschept 137 kilo vuurwerk, ketamine en xtc-pillen in woning

Politie onderschept 137 kilo vuurwerk, ketamine en xtc-pillen in woning

De politie heeft op Oudejaarsavond in een woning in Terneuzen 137 kilo vuurwerk in beslag genomen. Ook werden 600 gram harddrugs en bijna 600 xtc-pillen in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Eén verdachte wordt later verhoord.

Groepje mensen

Nadat agenten al de hele avond zware klappen, veroorzaakt door vuurwerk, uit de richting van winkelcentrum Schuttershof hoorden komen, gingen ze poolshoogte nemen. Nadat ze hadden gezien hoe een groepje mensen zwaar illegaal vuurwerk afstak, stelden ze een nader onderzoek in. Dit onderzoek leidde naar de woning van één van de afstekers, in de buurt Lievenspolder, vlakbij het winkelcentrum. Het gaat om een 21-jarige man uit Terneuzen.

Ketamine

In de woning troffen de agenten in totaal 137 kilo vuurwerk aan, waaronder een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk. Ook troffen ze in het huis hard- en softdrugs en enkele honderden grammen ketamine aan. Het gaat om ruim 600 gram harddrugs en bijna 600 xtc-pillen, zo meldt de politie maandag. Het vuurwerk en de harddrugs zijn in beslag genomen en meegenomen naar het politiebureau. Het vuurwerk is daarna door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

De 21-jarige verdachte moet op een later moment een verklaring afleggen op het politiebureau.