Politie onderzocht loods vanwege vermissing

De politie heeft de afgelopen drie dagen forensisch onderzoek uitgevoerd in een loods in IJmuiden in verband met de vermissing van autohandelaar Hugo Charles uit het Limburgse Echt. De politie heeft het onderzoek vrijdag afgerond en dat toen bekend gemaakt. Charles is niet gevonden en er is niemand aangehouden.

De politie had aanwijzingen gekregen dat er een verband zou zijn tussen het garagebedrijf in IJmuiden en de vermissing van Charles. De resultaten worden nu door de recherche bekeken. Wat het precies heeft opgeleverd, wil de politie niet zeggen.

De autohandelaar wordt sinds 29 maart 2012 vermist. Hij werd voor het laatst gezien bij tankstation De Lucht langs de A2. Toen hij enkele dagen later niet kwam opdagen bij de crematie van zijn moeder, gaf de familie hem als vermist op. De politie vreest voor zijn leven maar het kan ook zijn dat hij is ontvoerd en ergens wordt vastgehouden.

Eerder loods doorzocht

Er werd al eens eerder een loods doorzocht in verband met de zaak. Toen kreeg de politie een tip dat er in een loods in Susteren, vlakbij Echt, zou zijn geschoten op 28 maart, een dag voor de verdwijning van Charles.

De politie vindt in de loods een Porche met een kogelgat, een kogel, sporen van hard drugs en etiquette met daarop de naam van het autobedrijf van Charles. Het is niet duidelijk of de schietpartij daadwerkelijk iets te maken heeft met de verdwijning van Charles.

Gestolen oldtimers

Een andere mogelijke verklaring is dat Charles meer wist van gestolen auto’s. Prive-detective Ben Zuidema wijst op de oldtimers ter waarde van miljoenen euro’s die zijn gestolen in Limburg. Charles wist daar mogelijk meer van, zo beweerde Zuidema eerder op TV Limburg.

Charles zou navraag hebben gedaan naar de gestolen auto’s en toen zijn bedreigd door criminelen. ‘Charles moest stoppen met het zoeken naar die auto’s’, zegt Zuidema. ‘Het is oorlog in de autohandel en ik denk dat Hugo Charles daar de dupe van geworden is.’

Gezien in Brazilië

In november kreeg misdaadjournalist Mick van Wely een mail van een lezer waarin gezegd wordt dat Hugo Charles door meerdere mensen is gezien in Brazilië. Het is maar de vraag hoe serieus deze tip genomen moet worden, het gebeurt wel vaker dat vermiste mensen overal op de wereld ‘gezien’ worden.

Voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de zaak, hebben vrienden en familie een beloning van 110.00 euro uitgeloofd.

Opsporing Verzocht besteedde ook aandacht aan de zaak. Bekijk hieronder het item.

{youtube}0raUp9JA3hQ{/youtube}

Lees ook:

Verdwenen Hugo Charles gezien in Brazilië?

Beloning voor tip over Hugo Charles