‘Politie onderzoekt derde ontvoering’

De politie in Noord-Holland onderzoekt naast de ontvoering van Soufyan Essabaouni en Wendel Meijer (foto links) nog een derde ontvoering. Dat schrijven verschillende media. Deze mogelijke kidknap zou zich in hetzelfde criminele milieu afspelen, het slachtoffer zou zijn vrijgelaten.

Motief

De recherche houdt volgens De Telegraaf rekening met meerdere scenario’s. Er is informatie achterhaald die wijst naar een ripdeal als motief. Een van de slachtoffers zou betrokken zijn bij het leeghalen van een safehouse, met cocaïne en geld. De politie heeft de indruk dat personen uit de directe omgeving van de slachtoffers niet het achterste van hun tong laten zien.

Familie

Ook Het Parool schrijft dat er sprake was van een derde ontvoering, die vooraf ging aan de twee anderen. Volgens deze krant is de familie van Soufyan Essabaouni, uit Nieuw-West, ervan overtuigd dat hij per vergissing is ontvoerd in plaats van zijn oom Mohamed, de eigenaar van de auto waarin Soufyan Essabaouni reed toen hij donderdagnacht op een parkeerplaats in Zwanenburg werd klemgereden. Mohamed is in tegenstelling tot Soufyan een bekende in het criminele milieu, als drugshandelaar.