Politie onderzoekt link ontvoeringen Nijmegen

De politie onderzoekt of er een link is tussen drie ontvoeringen die twee weken geleden in Nijmegen plaatsvonden. Dat meldt De Gelderlander. Drie personen werden eind oktober, begin november in een auto of busje gedwongen en werden beroofd.

In twee gevallen werd er een passantenonderzoek gehouden, die enkele tips opleverde. De derde ontvoering vond midden in de nacht plaats, waardoor er geen getuigen waren.

De auto in gesleept

Het eerste slachtoffer werd op 24 oktober ontvoerd. Ze stond bij een bushalte te wachten, toen twee mannen in een auto stopten en haar het voertuig in sleepten. Ze dwongen haar te zeggen waar ze woonde, waarna ze naar haar huis reden en geld eisten.

Daarop werd het slachtoffer gedwongen een familielid te vragen naar haar huis te komen. Zij kwam naar de woning, maar vertrouwde het niet, en ging daarom niet naar binnen maar belde de politie.

Zwart busje

Op 1 november werd een 17-jarige vrouw in een zwart busje getrokken. Ze was zojuist uit de bus gestapt, waarna ze door de mannen in het busje werd aangesproken. Ze werd na twee kilometer weer vrijgelaten. Er is geen buit gemaakt; de vrouw raakte niet gewond.