Politie onderzoekt locaties in onderzoek naar moord op Peter van Dongen (UPDATE)

De politie heeft zondag in het onderzoek naar de moord op Peter van Dongen gezocht op twee locaties in Helvoirt. Eerder deze week hield ze een 18-jarige verdachte aan in de zaak. Maandagavond werd bekend dat het Openbaar Ministerie 15.000 euro heeft uitgeloofd voor de gouden tip in de moordzaak.

Zoeken

Een politieteam zocht zondag bij en rondom het adres de Margriet in Helvoirt, en bij een vijver. De politie geeft aan dat de actie verband houdt met het onderzoek naar de moord op Peter van Dongen (68) uit Breda, in mei 2022.

Belang

De politie doet aanvullend onderzoek op en rondom de plaats delict, het bospad aan de Margriet. Ook wordt gezocht bij ‘De Roeivijver’. Gelet op het belang van het onderzoek wil de politie op dit moment niets kwijt over de reden van de actie en waar precies naar wordt gezocht.

De specialisten zoeken met prikstokken naar sporen die van belang kunnen zijn in het onderzoek (zie de beelden in de Tweet van de politie onder dit bericht).

De beide locaties zijn in de buurt van Den Bosch, in zuid-westelijke richting, rondom de Loonse en Drunense heide.

Verdachte

Een op woensdag aangehouden verdachte van 18 jaar is de afgelopen dagen meerdere keren verhoord door de recherche. ‘Die op dit moment met een team aan forensisch specialisten zoekt naar sporen die met de zaak in verband kunnen worden gebracht’, aldus de politie.

Eerder werden in de zaak al twee mannen (20 en 24) uit Waalwijk en een man van 37 uit Waspik aangehouden. Zij werden vrijgelaten, op verzoek van justitie zelf, omdat ze verwachtte dat het onderzoek nog lang zou duren. De mannen blijven nog wel verdachten.

Beloning

Maandagavond is in tv-programma Bureau Brabant bekend geworden dat het Openbaar Ministerie 15.000 euro heeft uitgeloofd voor de gouden tip in de moordzaak.