‘Politie onderzoekt mes in zaak Sandra’

Volgens Dominicaanse media hebben de nabestaanden van Sandra García Geraldino nog niet vernomen wat de doodsoorzaak is geweest. De politie zou onderzoek doen naar een mes dat is gevonden bij het begraven stoffelijk overschot.

Mes

Mogelijk was dat mes het moordwapen waarmee de vrouw om het leven is gebracht. De familie heeft het lichaam nog niet mogen zien. Donderdag staat haar ex-vriend voor de raadkamer van de rechtbank die zal besluiten over verlenging van de voorlopige hechtenis.

Dominicaanse Republiek

Volgens Rosa, Sandra’s zuster, heeft het Openbaar Ministerie alleen gezegd dat Sandra op een gewelddadige wijze aan haar einde is gekomen. Donderdag zou de familie op de hoogte worden gesteld. Het lichaam van Sandra zal uiteindelijk naar de Dominicaanse Republiek worden overgebracht.

Dader

Rosa García zegt er niet aan te twijfelen dat Silvester L. de dader is: ‘Ik heb er geen twijfel over. Hij was de enige die haar aldoor met de dood bedreigde.’ Sandra reisde in juli naar Utrecht om het voogdijschap te verkrijgen over de tweeling van vijf jaar oud die zij met Silvester L. had. Hij zou hen vorig jaar uit Spanje hebben ontvoerd. García Geraldino woonde met hen in de buurt van Barcelona.

Kinderbescherming

De twee meisjes zijn nu bij de ouders van L.. Ze staan onder toezicht van de politie. Volgens de consul-generaal van de DR in Nederland kan Rosa García een procedure starten bij de Kinderbescherming om voogdijschap te krijgen.