‘Politie onderzoekt mishandeling No Surrender’

De recherche in Noord-Nederland heeft een ernstige mishandeling en ontvoering van een Gronings ex-lid (47) van de motorclub No Surrender in onderzoek zo schrijft De Telegraaf, op gezag van de politie.

De man is eerder bad standing uit de club gezet. De politie zegt tegen de krant dat inmiddels één verdachte is opgepakt. Dat is een 28-jarige vrouw uit het Drentse dorp Eelde. Deze vrouw zou de 47-jarige man maandag naar een woning in Eelde hebben gelokt. Op zeker moment verliet de vrouw de kamer en liepen enkele leden van No Surrender naar binnen.

In de woning is de man zwaar mishandeld en bedreigd, schrijft De Telegraaf. Na de mishandeling zou hij met een bestelbusje naar een bos zijn gereden waar hij in hemd en en short werd achtergelaten. In het dorp Glimmen meldde hij zich bij een woning. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.

De man heeft een verklaring afgelegd en forensisch onderzoek in de woning zou sporen hebben opgeleverd. De recherche Noord-Nederland zegt meerdere intimidaties van ex-leden van No Surrender in het noorden te onderzoeken.