Politie onderzoekt ontploffen rijdende auto

In het Brabantse Veghel is vrijdagochtend een rijdende auto ontploft na een ‘enorme knal’. De auto vloog uit de bocht en vatte vlam. De bestuurder is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ontploffing. Een woordvoerder van de politie zegt dat het ontploffen van de gastank wordt uitgesloten.

Oorzaak

‘Dit gebeurt niet zomaar. Het onderzoek wordt naargelang steeds groter’, laat een woordvoerder weten. ‘We onderzoeken of het hier gaat om een technisch mankement of om een bewuste aanslag.’

Zo is het volgens de woordvoerder nog niet duidelijk of de brand volgde op de explosie of dat het andersom was. Auto’s van andere familieleden zijn onderzocht op mogelijke aanwezigheid van explosieven, maar bij die voertuigen is niets verdachts gevonden.

De weg is door de politie afgezet en er is inmiddels een mobiele commandopost van de politie aanwezig. Tientallen agenten helpen bij het onderzoek.

Douche

De bestuurder liep tweedegraads brandwonden op. Hij wist uit de brandende auto te vluchten en is door mensen uit de buurt onder de douche gezet. Daarna is hij met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Buurtbewoners spreken van een ‘enorme knal’. Door de knal sneuvelden enkele ruiten in de straat. Ook vlogen er onderdelen van de auto in het rond.