Politie onderzoekt schietpartij Ring Amsterdam (VIDEO)

De politie in Amsterdam onderzoekt een schietpartij die dit voorjaar heeft plaatsgevonden op de ringweg A10. Inzttenden van een Mercedes hebben op 12 mei van dit jaar geschoten op de inzittenden van een Opel Corsa. De zaak komt dinsdag aan de orde in Opsporing Verzocht. De politie zoekt getuigen én de slachtoffers. De zaak kwam aan het licht toen in juni 2014 een Mercedes met veel te hoge snelheid door Amsterdam-Noord reed.

Paniek

Na een korte achtervolging vonden agenten de Mercedes terug, zonder inzittenden die de auto in kennelijke paniek hadden gedumpt. Eén van hen vergat zijn telefoon. Op die telefoon vond de politie een filmpje waarop te zien is hoe twee mannen om onduidelijke redenen schieten op een grijze Opel Corsa met Nederlandse kentekenplaten.

21:40

Uit onderzoek bleek dat het schietincident dat op het filmpje te zien is op maandag 12 mei rond 21:40 uur heeft plaatsgevonden op de buitenring van de A10 West, richting het zuiden. Op het filmpje is te zien dat net na de Coentunnel – waar op dat moment wegwerkzaamheden waren – vanuit een auto is geschoten op een andere auto. De schutters reden in een Ford.

Hoofddoek

De identiteit van de schutter en de bestuurder van de Mercedes is inmiddels bekend. Zij zijn beiden aangehouden, één van die mannen zit nog steeds vast. De politie weet echter nog steeds niet wie de mensen zijn die beschoten zijn. Zij reden in een grijze driedeurs Opel Corsa, waarvan het rechterachterlicht stuk was. De bestuurder was een man en naast hem zat een vrouw met een hoofddoek. Achterin zou een kind of een klein persoon gezeten kunnen hebben.

Het gevonden filmpje: