Politie onderzoekt verband MC met liquidatie Belg

De Belgische zakenman Stefaan Bogaerts blijkt te zijn doodgeschoten tegenover een kroeg in Spijkenisse waar destijds vaak leden van de motorclub Caloh Wagoh kwamen. De politie zegt te onderzoeken of leden van Caloh Wagoh betrokken zijn geweest.

Jetta

Bogaerts werd om 21.20 op 21 september 2017 doodgeschoten. De bewuste kroeg aan de Lisstraat bestaat inmiddels niet meer. De eigenaar van het café dat nu op die locatie is gevestigd, heeft op geen enkele manier te maken met Caloh Wagoh of met criminele activiteiten, stelt de politie.

Op de fatale avond reed Stefaan Bogaerts enige tijd kennelijk zoekend door Spijkenisse, in een Volkswagen Jetta die hij van zijn zoon had geleend. Om ongeveer 21.20 parkeerde hij uiteindelijk in de Lisstraat. Daar werd hij opgewacht. Vrijwel direct is hij van dichtbij onder vuur genomen. Hij overleed ter plekke.

Dna-sporen bij vluchtauto

De daders zijn gevlucht in een zwarte BMW M5 Touring. Die auto is 20 minuten na de liquidatie brandend aangetroffen in Barendrecht, naast het pannenkoekenhuis De Oude Maas aan de Achterzeedijk. De politie vond daar ook kleding die in brand was geraakt en die vermoedelijk van de daders is geweest en heeft daarvan dna-sporen weten veilig te stellen.

Het is mogelijk dat die locatie in de dagen voorafgaand aan de moord is verkend, aldus de politie.

Containers

De politie vermoedt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in cocaïne en in een conflict verzeild is geraakt. Stefaan Bogaerts woonde in Brasschaat in België en verdiende de kost met het kopen en verkopen van zeecontainers. Hij had in de loop van de tijd fikse schulden opgebouwd, die hij voor zijn gezin verborgen hield.

De politie zegt Caloh Wagoh als een criminele MC te beschouwen. De club Caloh Wagoh kwam naar voren in de onderzoeken naar de aanslagen op De Telegraaf en Panorama en de moord op Reduan B, broer van een kroongetuige.

Zie ook:

Meerdere daders bij liquidatie Belg

Liquidatieslachtoffer was oprichter containerbedrijf (UPDATE)

Liquidatie in Spijkenisse (UPDATE2)