Politie onderzoekt zaken agent Kekerdom

De Rijksrecherche gaat alle zaken onderzoeken waar de doodgeschoten politieagent in Kekerdom aan heeft meegewerkt. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. De recherchechef Jan Petter werd zondag met twee andere slachtoffers vermoord in zijn eigen woning in Kekerdom. Op de zolder werd een wietkwekerij gevonden. Wat er precies is gebeurd, is nog altijd niet duidelijk.

(Foto: De Telegraaf)

De politie gaat er volgens De Telegraaf vanuit dat de drievoudige moord een criminele achtergrond heeft. Eerder werd duidelijk dat er is geschoten met het dienstwapen van Petter.

Volgens Wim van Amerongen, adjunct-korpschef van de regiopolitie Gelderland-Zuid, waar Petter deel van uitmaakte, kan de moordpartij een smet werpen op de integriteit van het hele korps. De Rijksrecherche gaat daarom alle onderzoeken waar Petter aan heeft deelgenomen onderzoeken.

Het onderzoek wordt gedaan door het korps Geldermand-Midden, volgens Van Amerongen ‘om iedere schijn van partijdigheid te voorkomen’. Het onderzoek zou zich vooral richten op wie het dienstpistool van Petter of een ander vuurwapen heeft gebruikt. Dat moet in sectie duidelijk worden.

In de woning waar de twee andere slachtoffers verbleven, werd materiaal gevonden voor een kwekerij. De woning werd aan het stel verhuurd door een collega van Petter. Volgens de recherche is er geen reden om die collega te verdenken. De huurders zijn aangedragen door Petter.

Lees ook:

Dienstwapen gebruikt in Kekerdom

Slachtoffer Kekerdom had strafblad

Tweede wietkwekerij in Kekerdomse zaak