Politie ontdekt luxe cel van Braziliaanse crimineel

De Braziliaanse politie heeft bij een inval in een gevangenis in Paraguay een enorm luxe cel met plasmaschermen, bibliotheek, airco, dure meubels en een conferentiezaal ontdekt. De cel was van een Braziliaanse crimineel die plannen had om met een explosief een gat in de gevangenis te blazen om op die manier te ontsnappen.

Uitgezet naar VS?

Dat melden diverse internationale media. Het gaat om Jarvis Chimenes Pavao, een Braziliaan die wordt gezien als één van de zwaarste drugscriminelen van Zuid-Amerika. Hij zat een celstraf van acht jaar uit voor het witwassen van drugsgeld.

Pavao had zijn straf bijna uitgezeten, maar was bang dat hij aan de Verenigde Staten zou worden uitgeleverd. Daarom had hij volgens de politie plannen om te ontsnappen. In zijn cel is een bom gevonden, waarmee hij zou hebben willen proberen om de muur van zijn cel op te blazen.

Cel werd verhuurd

Dat Pavao niet eerder is ontsnapt, valt best te begrijpen als je de foto’s van zijn cel ziet. Door zijn medegevangenen werd het de VIP-cel genoemd, en zij konden de ruimte huren voor een vast bedrag van zo’n 4500 euro plus een huur van ruim 500 euro per week.

De politie onderzoekt nu hoe Pavao in zo’n luxe cel heeft kunnen leven. Er wordt bekeken welke gevangenismedewerkers daar precies bij betrokken waren. Zelf is Pavao overgeplaatst naar een andere gevangenis.