Politie verdenkt onthoofde Nabil van moord Lomp

Nabil Amzieb (23, foto), de man wiens hoofd op straat werd gegooid voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam-Zuid, was mogelijk een van de schutters bij de liquidatie van crimineel Eaneas Lomp in 2015. Volgens Het Parool staat dat in het dossier over die zaak die volgende week dient bij de rechtbank.

Jeugdvrienden

De krant schrijft dat inmiddels uit het onderzoek naar de liquidaties van Amzieb en Lomp het beeld oprijst dat Amzieb ook al lang diep in de zware criminaliteit heeft gezeten, met onder meer jeugdvrienden Omar Lkhorf en Mitchell Jansen. Die zijn net als hij afkomstig uit de Oostelijke Eilanden, een stadsdeel tussen Amsterdam-Oost en het centrum.

Vergelding

Aangenomen wordt door de politie (en binnen het milieu) dat Omar Lkhorf en zijn vrienden liquidaties liet uitvoeren op personen die worden gerekend tot het kamp van Gwenette Martha. Dit als vergelding voor de liquidatie van zijn broer Youssef Lkhorf op 29 december 2012 in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. De moorden op Eaneas Lomp in Krommenie (2015) en op Chahid Yakhlaf (2015) horen in dit rijtje thuis.

De broers Lkhorf worden gerekend tot het kamp van Benaouf A., de man die in de Staatsliedenbuurt aan de schutters ontsnapte. Shishacafé Fayrouz was een ontmoetingsplaats voor die groep. Daar is het hoofd van Amzieb neergegooid.

Pgp-berichten

Volgens Het Parool komt nu uit de ontcijferde pgp-berichten uit Canada de suggestie dat Nabiel Amzieb Eaneas Lomp zou hebben vermoord samen met Hicham M. (23), aangestuurd door Omar Lkhorf. Dani M., vriend van Lomp, zou in een dubbelspel Lomp hebben weggetipt. Hicham M. wordt ook verdacht van de liquidatie van Chahid Yakhlaf op oudjaarsdag 2015 in Kerkdriel.

Mitchell Jansen zou bij de moord op Lomp chauffeur zijn geweest. Hij werd in december 2016 op 23-jarige leeftijd op straat doodgeschoten in het Colombiaanse Medellin.

De advocaten van Hicham M., Omar Lkhorf en Dani M. ontkennen betrokkenheid van hun clienten bij liquidaties.

Zie ook:

Zittingen Omar Lkhorf in beveiligde rechtbank

‘Amzieb was liquidatie-verdachte’ (VIDEO)

OM: dadergroep Yakhlaf plande eerdere aanslag

Nieuwe aanhoudingen voor moord Eaneas Lomp