Politie ontruimt camping om drugsafval

Zaterdagavond heeft de politie een deel van een camping in het West-Brabantse Ulicoten ontruimd. Aan de rand van de camping was een bestelbus met drugsafval aangetroffen. De ontruiming moest gebeuren, aldus de politie, omdat er explosiegevaar was van het chemische afval in de bus.

(beeld uit archief)

Explosief mengsel

Rond de klok van 22.30 kreeg de politie een melding dat er achter camping Ponserosa aan de Maaijkant in Ulicoten een bus in de berm stond. Er was geprobeerd het busje in brand te steken en mogelijk stonden er vaten drugsafval in de laadruimte. Eenmaal ter plaatse zagen agenten inderdaad een grote hoeveelheid jerrycans in het busje staan. Daarom kwam de brandweer, met een specialist chemische stoffen, ter plaatse. Die stelde een dusdanig explosief mengel vast dat uit voorzorg een veilige ring van minstens 25 meter rond het busje moest worden aangenomen. Dat betekende dat ook enkele campinggasten tijdelijk een ander onderkomen moesten zoeken.

Groot risico

Om het busje met gevaarlijke stoffen veilig te ontmantelen werkten specialisten van de brandweer, het milieuteam van de politie en een gespecialiseerd bergingsbedrijf samen. Uiteindelijk werden zo onder meer 18 vaten van 25 kilo, 5 vaten van 200 liter en enkele vaten van meer dan 100 liter chemisch afval geborgen. De hulpdiensten zijn tot in de vroege ochtend bezig geweest met deze ontmanteling. Er was volgens de politie sprake van een groot risico: ‘de gevolgen die het gehad zou hebben als het busje daadwerkelijk in brand was gegaan zijn nauwelijks te overzien’.