Politie op het spoor van Roosendaalse schutter

De politie in Roosendaal is een man op het spoor die vorige week de schutter zou zijn geweest bij een schietpartij op straat, op klaarlichte dag. De Telegraaf meldt woensdagmiddag dat het om Fouad El M. gaat.

Inval

De politie denkt dat een 32-jarige man uit Breda de mogelijke schutter is geweest, die oorspronkelijk uit Roosendaal komt. Ze zegt dat ze er een ‘sterk vermoeden van heeft.’ Het is alleen onduidelijk waar hij is. De man is een ‘bekende’ van de politie.

Woensdagmiddag meldt De Telegraaf dat het om Fouad El M. gaat. Ze heeft die informatie uit ‘opsporingsbronnen’.

El M. staat volgens de krant te boek als vuurwapengevaarlijk. Hij is eerder veroordeeld voor wapenbezit, overtreding van de Opiumwet, diefstal en voor geweldszaken.

Beelden

De politie heeft de beelden online gezet, om zo tot een snelle aanhouding te komen. Daarop is de schutter ook te zien.

De politie heeft afgelopen vrijdagavond, op 3 maart, met een arrestatieteam al een inval gedaan bij een woning in Sint Willibrord. Maar daarbij is niemand aangetroffen.

Gebeurtenis

Bij de schietpartij raakte op de vrijdagmiddag een 19-jarige man uit Roosendaal gewond. De gebeurtenis vond plaats aan de Philipslaan in die stad. Meerdere mannen raakten met elkaar in gevecht, rondom een aantal betrokken auto’s. Het incident werd door een aantal bewoners gefilmd.