Politie op het spoor schutter liquidatie 2015

Bij de recherche is het volledige dna-profiel bekend van de schutter die op 13 mei 2015 een toevallige passant doodschoot bij een waterpijpcafé op de De Clercqstraat in Amsterdam-Oudwest. Dat schrijft Het Parool. Mogelijk wordt deze onbedoelde liquidatie dus nog opgelost.

Pech

De helemaal niet betrokken Youssef El Kahtaoui had die nacht de pech op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn.

Volgens Het Parool zat er celmateriaal op de punt van een kogel die een bezoeker van het waterpijpcafé afvuurde op de schutter, hem verwondde en vervolgens in een deurpost achterbleef.

Deuropening

Eerder waren – volgens getuigen – ‘negroïde’ mannen met integraalhelmen op een motorscooter even na middernacht gestopt voor waterpijpcafé Tapas Lounge Village. Eén ging er met een handvuurwapen de drukke zaak in. De ander posteerde zich met een kalasjnikov in de deuropening. Binnen vroeg de man met het handvuurwapen rond naar ‘Samir’, waarmee hij waarschijnlijk crimineel Samir Z., alias “Taba” bedoelde. Deze Taba ontsnapte al eerder (en ook nadien) aan moordaanslagen. Hij was die avond net weggegaan.

Buik of heup

Iemand in het waterpijpcafé trok op zeker moment een vuurwapen en schoot richting de deur waar de man met de kalasjnikov werd geraakt in zijn buik of heup. Op dat moment passeerde El Kahtaoui in zijn Volkswagen Golf over de De Clercqstraat. Hij stapte uit om te kijken wat aan de hand was. De man met het geweer vuurde tientallen kogels af op het wegdek. Eén kogel ketste aen trof El Kahtaoui’s dodelijk. Hij was op slag dood.

Ook de passagier in de auto van El Kahtaoui had niets met doelwit Samir Z. van doen.

De politie rekent Samir Z. tot het kamp van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha.

Zie ook:

Politie zoekt vuurwapens in gracht

Slachtoffer De Clercqstraat was geen doelwit

‘Getuige Staatsliedenbuurt was doelwit liquidatie’ (VIDEO)

Slachtoffer liquidatie: geen zwaar strafblad