Politie opent onderzoek naar verdwenen jongen (UPDATE)

De familie van de 26-jarige Mohamed Anaya uit Rotterdam maakt zich grote zorgen over zijn lot. Zijn moeder meldde zich zondag 16 juni bij de politie. Ze had al een paar dagen geen contact meer met haar zoon gehad.

Golf GTE

Zijn familie maakt zich ernstige zorgen. De politie zegt dinsdag een onderzoek te zijn begonnen met (technisch) onderzoek en is in gesprek met familie en vrienden om hem zo spoedig mogelijk op te sporen. Anaya is vrijdag 14 juni om 13.00 voor het laatst gezien door zijn moeder in de wijk IJsselmonde in Rotterdam-Zuid. Mogelijk had hij ’s middags een afspraak in Den Haag. Met wie die afspraak was, en of die afspraak is doorgegaan weet de politie niet.

Mohamed Anaya reed in een zwarte VW golf GTE model 7, met een opvallende deuk in de motorkap. De auto is inmiddels aangetroffen, waar dat was zegt de politie niet.

Liquidatie

Verschillende bronnen in het criminele milieu houden sterk rekening met een liquidatie. Volgens het Algemeen Dagblad was hij in 2016 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Hij moest toen alsnog zes maanden jeugddetentie uitzitten die hem voorwaardelijk waren opgelegd voor een ander misdrijf. Eén van de medeverdachten in die drugszaak was Amsterdammer Hamdi Bilir (29). Bilir is in september 2014 geliquideerd in eethuis Dürüm Evi aan de Mathenesserweg.