Politie opent website moord Marum

De Groningse politie heeft een website gelanceerd in verband met de moord in Marum van vorige week. De aanleiding voor de moord is nog volledig onduidelijk en daarom roept de politie de hulp van het publiek in. Op dinsdag 10 juli werd de 40-jarige Jan Hendrik Elzinga uit Marum voor een zwembad in zijn woonplaats doodgeschoten.

 

 

Na de schietpartij in Marum opende de politie een klopjacht op de dader die in een paarse auto met goudkleurige letters zou zijn gevlucht. De bestuurder was volgens de politie een negroïde man met kroeshaar.  Nog geen twee minuten later kwam er een melding van een uitgebrande auto aan de rand van Marum, het bleek om de gezochte auto van de dader te gaan. Het gaat om een Chrysler Voyager die op 3 juli werd gestolen in het Gelderse Wezep.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat het niet om een paarse auto gaat. De kleur van de auto is dusdanig bijzonder dat die bij bepaalde lichtinval verschillend kan oplichten, waaronder ook paars. 

Omdat de politie nog in het duister tast over de toedracht van de moord heeft het een website gelanceerd waarmee de hulp van het publiek wordt gevraagd.