Politie overvalt hit-team op A50

Op donderdagavond 14 november heeft een arrestatieteam geprobeerd een viertal mannen met automatische wapens aan te houden op de snelweg A50 bij Arnhem. Dat heeft de politie maandag bekend gemaakt. Drie verdachten wisten uit de auto weg te komen en te vluchten. De politie hield de bestuurder aan en kort nadien een tweede verdachte. Volgens de politie was het viertal op weg om 'een ernstig misdrijf' te plegen.

In- en bij de auto werden diverse vuurwapens waaronder automatische vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Een van de verdachten die wist te ontkomen werd na onderzoek op het Centraal Station van Arnhem aangehouden. Om die laatste aanhouding te kunnen uitvoeren werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd.

Aanleiding

De recherche in Amsterdam had zicht op een gestolen auto die met duplicaat kentekenplaten stond geparkeerd op het Marchanthof in Amsterdam. Er werd rekening mee gehouden dat deze gestolen auto gebruikt zou worden bij een liquidatie. Toen de auto gebruikt werd op die 14e november bleven rechercheurs van het observatieteam de auto volgen en een arrestatieteam sloot hierbij aan. Vanuit Amsterdam reed men via de rijksweg A1 naar de rijksweg A50. Omdat de politie en het Openbaar Ministerie geen risico wilde lopen dat iemand iets zou kunnen overkomen werd besloten tot aanhouding over te gaan.

Vuisthamers

Naast de vuurwapens werden ook breekijzers vuisthamers en lege tassen in de auto van de verdachten aangetroffen. Daarom sluit het onderzoeksteam niet uit dat men mogelijk van plan was om een gewapende overval te plegen. De drie aangehouden verdachten zijn Amsterdammers en zitten in bewaring. De voortvluchtige is nog niet opgespoord.