Politie pakt 1,1 miljoen euro cash

Vorige week woensdag 16 november heeft het zogeheten ‘afpakteam’ van de politie Noord-Holland 1,1 miljoen euro cash, drie geldtelmachines, drie personenauto’s en veel dure merkkleding in beslag genomen.

Tips

Ook zijn er op last van de officier van justitie bankrekeningen bevroren.

Na meerdere anonieme tips deed het afpakteam gedurende acht maanden onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighield met het witwassen van grote geldbedragen. Het opsporingsonderzoek was erop gericht deze transacties inzichtelijk te maken en te onderscheppen. Dat onderzoek heeft er volgens de politie toe geleid dat er woensdag drie doorzoekingen en vier aanhoudingen konden worden verricht.

Georganiseerde groepering

Er is woensdag op meerdere locaties gezocht. Zo bezocht het afpakteam twee woningen in Amsterdam, één in Hoorn en één in Haarlem. Tijdens de doorzoeking bleek dat het ging om een georganiseerde groepering die gebruik maakten van bijvoorbeeld geprepareerde tassen, auto’s met verborgen ruimte en geldtelmachines.

De verdachten zijn een 33-jarige Haarlemmer, een 29-jarige man uit Hoorn en twee Amsterdammers in de leeftijd van 35 en 37 jaar. Ze zijn aangehouden maar de 37-jarige Amsterdammer is later weer op vrije voeten gesteld.