Politie pakt 57 kilo harddrugs na tip bewoner

De tip van een getuige leidde zaterdagavond tot een inval in een drugspand in Rotterdam en de vondst van 57 kilo cocaïne en heroïne, aldus de politie. De getuige meldde verdachte situatie rond een auto in de Kramerstraat nabij station Rotterdam-Alexander.

Scharrelen

De getuige belde zaterdagavond het alarmnummer omdat hij mannen verdacht rond zag scharrelen bij een auto met een buitenlands kenteken. Agenten spraken een Fransman aan die een nerveuze indruk maakte. De man had een gebruikershoeveelheid drugs in bezit. De Fransman zei op bezoek geweest te zijn in een woning op de Kramerstraat waar hij zojuist op ‘bezoek’ was geweest.

Toestemming

Agenten belden aan bij de woning maar de bewoner liet hen niet naar binnen. Daarop vroeg de politie toestemming aan een officier van justitie om binnen te mogen kijken. In de woning aan de Kramerstraat lagen twee vuurwapens, bijna drie kilo heroïne, een halve kilo cocaïne, drie kilo versnijdingsmiddel en attributen voor de bewerking van drugs. Ook waren er zo’n 23.000 euro en luxe sieraden aanwezig. In de drugs bleek later nog een vuurwapen verpakt te zijn.

Verborgen ruimte

De 39-jarige Fransman, de 38-jarige bewoner en een 38-jarige man die ook in de woning aanwezig was zijn aangehouden. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. Daags na de aanhoudingen werd in de auto een verborgen ruimte gevonden met daarin nog eens 57 kilo heroïne en cocaïne.