Politie pakt 80 kilo na deal op straat

Agenten van de Rotterdamse politie hebben hebben zondagavond 80 kilo cocaïne in beslag genomen in een woning in de Rotterdamse wijk Nesselande. Er zijn drie mannen aangehouden. Zondagavond zagen de agenten een Franse auto rijden rondom de parkeergarages op de Siciliëboulevard.

51 kilo

Rond 21.00 waren de agenten getuige van een opvallende ontmoeting tussen de twee inzittenden van de auto én een derde man op straat. Er werd een overdracht gezien waarbij de man op straat met een koffer weg liep richting een appartement in een naastgelegen complex. Agenten besloten op de man af te stappen en hem te controleren. Het bleek een 28-jarige Colombiaan zonder vaste woon-of verblijfplaats. In de koffer zat 12 kilo cocaïne. De man werd direct aangehouden. Omdat de Colombiaan een sleutel bij zich had van een appartement aan de Siciliëboulevard besloot de politie diezelfde nacht om de woning te controleren. Het arrestatieteam vond daar nog meer harddrugs, zo’n 51 kilo, en enkele duizenden euro’s.

17 kilo cocaïne

De  auto was ondertussen vertrokken maar gevolgd door de verkeerspolitie. Op de afrit bij Zwijndrecht werd de auto aan de kant gezet en gecontroleerd. In de auto trof de politie wederom cocaïne aan: deze keer 17 kilo. Ook deze twee mannen, van 28 en 36 jaar, werden gearresteerd.

De drie mannen zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, zij blijven voorlopig nog vast zitten.