Politie pakt bestuurders gestolen auto’s na achtervolging (VIDEO)

De politie in Maastricht heeft vandaag een video online gezet van een achtervolging die eerder deze maand plaatsvond, waarbij zij twee Fransen arresteerde die met gestolen auto’s op de vlucht waren geslagen.

Opgemerkt

De twee auto’s werden op zaterdag 13 maart opgemerkt door een automatisch kentekenherkenningssysteem bij de A2 bij Eijsden. Na het geven van een stopsignaal, gingen de bestuurders er allebei in een andere richting vandoor, waarna twee verschillende achtervolgingen volgden.

Zoeklicht

De auto’s konden met de hulp van de politiehelikopter worden gevolgd, met een warmtebeeldcamera en zoeklicht, en later worden gestopt. De eerste auto crashte, waarna de bestuurder werd gearresteerd. De tweede persoon sloeg te voet op de vlucht, maar kon vrij snel ook worden gepakt. Het bleek om twee Fransen te gaan van 18 en 22 jaar. Ze moeten binnenkort in Nederland voor de rechter verschijnen.

Zie hieronder de beelden die de politie zelf van de achtervolging naar buiten bracht, met beelden uit de surveillanceauto’s van de politie, de helikopter, en de bodycams van de agenten.

De achtervolging vond vorige week zaterdag al plaats, maar vandaag werden de beelden online gezet door de politie in Maastricht.