Politie pakt Hells Angels voor cokesmokkel (video)

De Spaanse politie heeft vier leden van de Hells Angels gepakt omdat ze een halve ton cocaïne Spanje wilden invoeren. Daarnaast zijn twee andere personen opgepakt die geen lid van de Hells Angels waren. De drugs was in een zeilboot van Colombia naar Spanje vervoerd. Beelden van de verrassingsactie van de politie na de klik.

Alle verdachten zijn Canadezen. Een van de Hells Angels is volgens de Spaanse autoriteiten een 'prominent' lid van het chapter in de Amerikaanse stad San Diego.

De zaak begon te rollen toen de politie lucht kreeg van een lading coke. Uit onderzoek, uitgevoerd door Spaanse autoriteiten, de Amerikaanse DEA, het Franse DGI en Europol, bleek dat de drugs van Zuid-Amerika naar Spanje vervoerd zou worden.

Een van de verdachten is al eens beschuldigd voor vijf pogingen tot moord. De politie is hem gevolgd toen hij met twee landgenoten naar Madrid vloog om de smokkel voor te bereiden. Een van zijn reisgenoten is al eens verdacht geweest in een andere drugszaak.

De andere Hells Angel zou met het jacht naar Spanje zijn gevaren. De politie arresteerde de vier Hells Angels op een andere plaats, waar de coke met twee busjes naartoe is vervoerd.

Op het moment dat de busjes aan kwamen gereden, werden alle verdachten opgepakt. De andere twee verdachten zijn de chauffeurs van de busjes.

{youtube}cb0F0ysTICE{/youtube}