Politie pakt Ierse crimineel Freddie Thompson op

De Ierse topcrimineel ‘Fat’ Freddie Thompson (33) is maandag door de Amsterdamse politie in de stad aangehouden. Volgens een woordvoerder is dit min of meer toevallig gebeurd.

Een agent zou Thompson hebben herkend en hem vervolgens aan hebben gehouden omdat hij zich identificeerde met valse papieren. ‘Fat’ Freddie reed rond in een auto met Brits kenteken.

Andere lezing

De Ierse krant The Irish Mirror heeft een andere lezing. Volgens bronnen die zij hebben is de topcrimineel na lang politieonderzoek opgepakt. Hij zou een appartement hebben in Amsterdam dat hij als uitvalsbasis voor zijn criminele activiteiten gebruikte.

De Nederlandse politie heeft hem een tijdje geobserveerd en vastgesteld dat hij zich in criminele kringen ophield. Als hij de straat op ging, was hij regelmatig vermomd. Hij maakte gebruik van verschillende pruiken en een baard. Ook zou hij met behulp van een vals paspoort regelmatig Nederland in en uit zijn gereisd.

Caféruzie

De Ierse politie zoekt Thompson in verband met openbare geweldpleging in een pub in Dublin in januari 2013. Dit gebeurde kort nadat Spanje –waar hij vastzat- hem verlof had verleend om de begrafenis van een vriend, Christopher Warren, in Ierland bij te wonen. Na de begrafenis zou Thompson samen met 14 andere personen betrokken zijn geweest bij een gevecht in een pub waarbij er gebruik zou zijn gemaakt van gebroken glas en flessen.

Cocaïne oorlog

‘Fat’ Freddie was leider van een van te twee groepen die tegenover elkaar stonden in de ‘Crumlin-Drimnagh’ vete. Tijdens deze cocaïne oorlog hebben 16 mensen het leven gelaten.

Lees ook:

Van doodslag verdachte Ier gearresteerd

Vier Britten aangehouden in Amsterdam (UPDATE)

Gezochte Brit in Amsterdam aangehouden