Politie pakt mannen met 10.000 xtc-pillen

De politie zegt een mogelijke ripdeal te hebben voorkomen met de arrestatie van drie Amsterdammers. De drie hadden tienduizenden xtc-pillen bij twee broers uit Linschoten besteld. De twee partijen hadden afgesproken op een parkeerplaats in Amstelveen, waar de drie Amsterdammers met wapens op de drugsdealers wachtten.

De politie greep in en arresteerde zowel de drie Amsterdammers (van 20, 26 en 35 jaar) als de mannen uit Linschoten, twee broers van 19 en 22 jaar oud. Daarnaast is een 35-jarige man uit Amstelveen aangehouden, die de pillen mogelijk leverde. Bij de aanhoudingen zijn ruim 10.000 pillen en 7.000 euro in beslag genomen.

Kilo amfetamine

Bij de man uit Amstelveen is bovendien een zak met ongeveer een kilo amfetamine en een kluis met daarin ruim 200.000 euro gevonden. Een 26-jarige vrouw die in de woning aanwezig was, is aangehouden omdat ze het geld mogelijk heeft witgewassen. Ook wordt ze verdacht van het bezit van amfetamine.

De aanhoudingen vonden plaats op 25 februari, maar het OM heeft de actie donderdag pas bekend gemaakt. Inmiddels is de voorlopige hechtenis van de drie Amsterdammers en de man uit Amstelveen verlengd. Van de broers uit Linschoten zit er nog een vast; de oudste broer is onder voorwaarden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.