Politie pakt nep-agent op

De politie heeft een 27-jarige Rotterdammer aangehouden die ervan verdacht wordt bij een groep te horen die zich met vervalste of gestolen politie-uniformen voorden als politieagenten. De man werd woensdagavond na een achtervolging aangehouden.

Rond 23 uur zag de politie op de A16 een auto rijden met gestolen kentekenplaten. Daarop gingen de agenten achter de auto aan. De bestuurder van de auto met de gestolen kentekenplaten gaf daarop vol gas, en namen de afslag bij IJsselmonde. Daar reed de auto een woonwijk in.

Omwonenden helpen zoeken

In de wijk stapten de twee inzittenden uit, en renden hard weg. De politie zette toen een zoektocht op, waarbij verschillende omwonenden hielpen. Uiteindelijk werd de 27-jarige Rotterdammer gevonden. Hij droeg schoenen die lijken op die van de politie en had ook een soort politiebroek. In de omgeving werd ook een overhemd en kogelwerend vest gevonden.

De politie denkt dat de mannen tijdens hun vlucht het politie-outfit hebben uitgetrokkken. In de auto vond de politie ook nog een riep waarin de politie onder meer wapens en handboeien draagt. De auto is in beslag genomen.

Het is onduidelijk waar de tweede inzittende is gebleven.