Politie pakt tiener op voor dubbele liquidatie (UPDATE)

De politie in Rotterdam-Zuid heeft dinsdagochtend een 18-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie van 20 december op de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard. Ten tijde van schietpartij was de jongen nog minderjarig.

Voorbereid

De verdachte werd aangehouden door een arrestatieteam, zegt de politie.

Slachtoffers van de schietpartij waren de 25-jarige Lindomar Elizabeth en de 26-jarige Gilbert Henrietta. De liquidatie was voorbereid, zo bleek al snel in het onderzoek, aldus de politie. De slachtoffers werden in de gaten gehouden en waren net in hun auto gestapt toen er vanuit een passerende Audi Station met een AK-47 op hen werd geschoten.

Henriëtta

Inmiddels lijkt het er volgens de politie op dat het eigenlijke doelwit Gilbert Henriëtta (foto) was.

De vluchtauto van de daders, eerder uit Rotterdam-Ommoord gestolen, werd na de liquidaties in brand gestoken op de Kruisweg in Ridderkerk.

De verdachte was ten tijde van het schietincident nog 17 jaar. Wat precies zijn rol was blijft onduidelijk. Het onderzoek wordt voortgezet en het team verwacht op korte termijn meer arrestaties te kunnen verrichten.

De schietpartij vond plaats middenin een woonwijk. In de woning waar de auto toevallig voor geparkeerd stond, vond de politie meerdere kogelinslagen.

Zie ook:

Slachtoffers passeerden moordenaars

Vluchtauto schietpartij Rotterdam was Audi (UPDATE4)