Politie pakt derde verdachte in Haagse moord

De politie heeft maandagavond in zijn woning een 45-jarige Hagenaar aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de dood van de 53-jarige vrouw die afgelopen vrijdag door agenten buiten bewustzijn in een woning aan de Zuidwal is gevonden.

(foto omroep west)

Sporenonderzoek

Ze was zwaargewond. Pogingen van de agenten haar te reanimeren baatten niet. De vrouw was niet de eigenlijke bewoonster van de woning. Rechercheurs van Forensische Opsporing deden het hele paasweekend sporenonderzoek in de woning.

Verhoord

Een 45-jarige man en 52-jarige vrouw uit Den Haag die eerder zijn aangehouden zijn heengezonden en zijn geen verdachten meer in het onderzoek. De 45-jarige verdachte uit Den Haag, wordt maandag op het politiebureau verhoord.

Vrijwilligster

Het incident vond plaats in een seniorencomplex aan de Zuidwal. Buurtbewoners zeiden aanvankelijk tegen Omroep West dat de vrouw vrijwilligster was bij een nabijgelegen daklozenopvang. Een woordvoerder van de opvang heeft dat inmiddels tegengesproken.

Bang

Bewoners van het seniorencomplex zijn volgens Omroep West bang en bezorgd. Dit is al de derde keer dat in het complex iemand op gewelddadige wijze om het leven komt. In 2012 werd een 34-jarige man in het portiek mishandeld, die later aan zijn verwondingen overleed. In 2005 is er een vrouw verkracht en gewurgd.