Politie pakt verdachte op voor Nieuwegeinse WK-moord

Een 42-jarige man uit de gemeente Woerden is aangehouden voor de moord op Richard Houtveen uit Nieuwegein. Houtveen werd na de WK-finale tussen Nederland en Spanje in de zomer van 2010 doodgestoken in het centrum van Nieuwegein.

Richard Houtveen (25) had op 11 juli 2010 met vrienden op een groot scherm op de Markt bij winkelcentrum Cityplaza de wedstrijd bekeken. Na de wedstrijd verliet hij via de Schakelstede het marktplein. Daarna zou hij ruzie hebben gekregen met een groep jongeren, door zijn gelopen en in de buurt van de parkeergarage opnieuw ruzie hebben gekregen. Daar vond de dodelijke steekpartij plaats.

In tv-programma Opsporing Verzocht meldde de politie dit jaar dat er ‘nieuwe informatie’ beschikbaar was gekomen. Het slachtoffer zou mogelijk doelbewust zijn opgezocht door iemand die helemaal niets te maken had met de ruzie. In februari is de zaak heropend.

De aangehouden verdachte is al eens eerder gearresteerd geweest in het onderzoek. In oktober zou in een kanaal in Nieuwegein het moordwapen zijn gevonden. Ook op andere lokaties in Nieuwegein is nader geacht. Inmiddels is er volgens de politie voldoende grond om de verdachte opnieuw aan te houden.