Politie pakt wapens, drugs en een half miljoen

De politie heeft zondagmiddag wapens, drugs en een groot bedrag aan geld gevonden in Rotterdam. Een verdachte is aangehouden. De politie meldt dat ze een onderzoek uitvoerde naar ‘ondermijning’.

Pakket

Een agent zag rond half zes op de Nieuwe Haven in Rotterdam twee mannen naar een geparkeerde auto lopen. Ze legden een pakket in de auto. De agent vertrouwde het niet. Nadat ze in eerste instantie met de auto weg waren gereden, konden ze worden aangehouden.

Bankbiljetten

In de auto troffen agenten een tas aan, met daarin een aantal pakketten bankbiljetten. Het geld namen ze in beslag, de bestuurder is aangehouden voor witwassen. Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Drugs

De agent die de verdachte man in het oog had gekregen, was ondertussen op onderzoek uitgegaan naar de woning waar de man leek te verblijven. Toen niemand opendeed bij het pand aan de Nassaulaan, forceerde hij samen met collega’s de deur en doorzocht de woning. De agenten vonden meerdere vuurwapens, nog een grote hoeveelheid geld, een taser en ongeveer 15 kg harddrugs. Er werd ruim een half miljoen aan contanten in beslag genomen.