Politie pakt zesde verdachte op voor dodelijke woningoverval Berkhout

Dinsdagochtend heeft de recherche een 29-jarige man uit Opmeer aangehouden in een woning in Obdam. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval op 14 juni 2021 aan het Oosteinde in Berkhout, waarbij de toen 72-jarige Sjaak Groot door geweld om het leven kwam. Het is de zesde verdachte in de zaak.

Auto

Berkhout is op maandagmiddag 14 juni 2021 rond 14.00 aangetroffen in zijn woning. Hij was neergeschoten en door zijn verwondingen omgekomen.

De rol van de 29-jarige man uit Opmeer bij deze zaak wordt door de recherche verder onderzocht. Ook wordt gekeken of de man mogelijk iets te maken heeft met andere woningovervallen in de regio tussen Alkmaar en Hoorn. In februari bracht de politie informatie naar buiten over een betrokken auto.

Er zijn eerder al meerdere personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Zij zitten op dit moment nog vast.

Beperkingen

De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit in volledige beperkingen. Op dit moment doet de politie daarom geen verdere inhoudelijke mededelingen. Aanstaande vrijdag wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing nemen over zijn voorlopige hechtenis.

Het onderzoeksteam zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.