Politie praat met 157 prostituees

De politie heeft vrijdagavond tijdens de grootschalige actie van vrijdagavond tegen mensenhandel vooral gepraat. Volgens het Openbaar Minsterie zijn er gesprekken gevoerd met 157 vrouwen die als prostituee werken in de Haagse Doubletstraat. Zeden- en mensenhandelrechercheurs hebben signalen over mensenhandel en misstanden in de prostitutiestraat besproken. De vrouwen zijn afkomstig uit Hongarije, Bulgarije en Zuid-Amerika. Ook zijn 124 klanten, pooiers en voorbijgangers gecontroleerd. Er is 31.000 euro in beslag genomen en verder kleine hoevelheden softdrugs en een kilo cocaïne, in een dakgoot.

Ook twee horecagelegenheden in de nabijheid van de Doubletstraat zijn gecontroleerd. In een daarvan trof de politie op zolder twee peeskamers, menselijke uitwerpselen en gebruikte condooms aan. Twee mannen zijn aangehouden voor witwassen en mensenhandel.

 

De namen van een aantal vrouwen waren al bekend bij de politie, omdat zij in lopende en afgesloten onderzoeken naar voren kwamen als slachtoffer van mensenhandel in zowel Nederland als het buitenland. Er zijn veel aanwijzingen dat de vrouwen worden uitgebuit. De informatie die in de gesprekken naar voren is gekomen zal de komende tijd verder worden onderzocht.

Volgens het OM waardeerden de vrouwen de aandacht voor hun positie als mogelijk slachtoffer van mensenhandel en uitbuiting en waren de reacties positief.

Uit de gemeentelijke controles van de horecapanden en de sexinrichtingen is gebleken dat de inrichting van een aantal panden niet overeenkomt met de vergunning. De gemeente gaat dit de komende week verder uitzoeken en aanpakken.

In twee horecagelegenheden in de nabijheid van de Doubletstraat was het niet pluis. In een café constateerde de politie op zolder twee peeskamers,
menselijke uitwerpselen en gebruikte condooms.

Grote inval in rosse buurt Den Haag