Politie “praat” verdachte auto uit na schoten

In Roosendaal heeft de politie maandagochtend twee verdachten met een zogenoemde uitpraatprocedure uit hun auto laten stappen en aangehouden: een 23-jarige man en een 20-jarige man. De politie kwam in actie nadat er meldingen waren binnengekomen over een schietpartij.

Derde verdachte

Er zou zijn geschoten op straat in de omgeving van de Philipslaan. In de omgeving spraken agenten met getuigen. In de Marconistraat hebben de agenten daarna een auto gestopt en de bestuurder en inzittende via de uitpraatprocedure aangehouden.

Na verder onderzoek is maandagavond een derde verdachte aangehouden en is er in een woning een vuurwapen gevonden. De verdachten zitten nog vast voor verhoor.

Zondagavond kreeg de politie ook een melding van mogelijke schoten vanuit een auto in de Wethouder Lanenstraat. Of beide meldingen met elkaar verband houden wordt nader onderzocht.

Uitpraatprocedure

Een uitpraat-procedure is een werkwijze die de politie gebruikt bij het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. De verdachten worden dan met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. Steeds blijven de verdachten daarbij onder schot. De verdachten krijgen gesproken opdrachten, bijvoorbeeld om op de grond te gaan liggen. Dit is om de arrestatie zo veilig mogelijk te laten verlopen.