Politie publiceert beelden recente aanslagen Rijnmond (VIDEO)

Politie publiceert beelden recente aanslagen Rijnmond (VIDEO)

De politie heeft beelden gepubliceerd van de daders van aanslagen die de afgelopen tijd zijn gepleegd op woonadressen in Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Nep arrestatieteam

Maandag 29 januari probeerde een nep-arrestatieteam een man te ontvoeren bij een huis in Rotterdam. Dat heeft de politie weten te voorkomen en daarvoor zijn twee verdachten aangehouden.

Daarna volgden in drie weken tijd vijf explosies en werd een woning beschoten. Van de meest recente incidenten zijn camerabeelden vrijgegeven.

Beschieting

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 februari werd een ontploffing veroorzaakt bij een huis aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam, net als de nacht erna.

In de nacht van zondag 18 op maandag de 19 januari ging in Capelle aan den IJssel een explosief af bij een woning aan de Ravelstraat. Op 30 januari en 5 februari waren hier ook explosies.

De politie zegt niets over het conflict wat er speelt. Wel dat de beschieting, op zondag 11 februari, bij een woonhuis aan de Kerkhoflaan in Rotterdam er ook mee te maken heeft. Daarvoor zijn inmiddels zes verdachten aangehouden.