Politie raakte overvaller Zegwaard kwijt

Een observatieteam van de politie is in november een auto met drie overvallers kwijtgeraat. Daardoor konden de drie criminelen een overval plegen op een gezin in een villa in Rotterdam. Een van hen werd in de gaten gehouden omdat hij werd verdacht van de overval op de miljonair Wim Zegwaard in maart 2012.

Dat schrijft De Telegraaf. De hoofdverdachte is Reda N. (25), die op 16 november bij zijn huis in Den Haag in de auto stapte. De politie had daar een peilbaken onder geplaatst en volgde de wagen naar Rotterdam, maar raakte die onderweg kwijt.

N. drong even later met twee handlangers een villa binnen, waar zij een overval op een gezin pleegden. Die zou in totaal anderhalf uur hebben geduurd. De politie had in de tussentijd de auto wel weer gevonden, maar wist niet waar de inzittenden waren gebleven. Pas toen de daders naar buiten kwamen en wegreden, konden de twee handlangers van N. worden opgepakt.

Risico op gijzeling

N. was zelf eerder uitgestapt en werd later bij zijn huis opgepakt. Zijn handlangers hadden twee horloges op zak die ze hadden buitgemaakt bij de overval. De rest van de buit en het wapen dat bij de roof was gebruikt, was verdwenen.

De advoaat van N., Chrisje Zuur, zegt dat de politie wel ter plekke was toen de overval nog niet gepleegd was. Justitie zegt dat dat niet waar was. ‘Als de politie had geweten om welk huis het ging, zouden we de overval niet hebben laten doorgaan. We konden moeilijk alle woningen binnenvalen met risico op een gijzeling’, aldus de officier van justitie.

Volgens de advocaat van N. is er weinig bewijs tegen haar cliënt, ondanks dat hij werd afgeluisterd en de ingang van het huis permanent werd gefilmd. De politie heeft volgens de advocaat niet gezien wie er in de auto zat en N. zou op het moment van de overval volgens zijn familie thuis zijn geweest.

Lees ook:

Multimiljonair Zegwaard overvallen

Zegwaard duwde overvallers naar buiten

Verdachten vast in Zegwaard-zaak