‘Politie reed neergeschoten man eerst aan’

De politie heeft de man die afgelopen week door een agent in zijn been werd geschoten, eerst aangereden. Dat zegt zijn advocaat op basis van het voorlopige strafdossier. De man heeft volgens de politie de agenten met een of twee messen bedreigd.

De politie zou daarop de man hebben aangereden, om hem zo te dwingen de messen uit zijn handen te laten vallen, schrijft de regionale krant Tubantia. De man viel daarop op de motorkap van de politieauto, maar had de messen nog vast. Daarop werd de 18-jarige man drie keer in zijn been geschoten.

Achtervolging

De politie was naar het huis van de man gegaan nadat hij meerdere keren 112 had gebeld. Toen de politie arriveerde, kwam de man met de messen naar buiten. De agenten hebben toen een gesprek met de man gevoerd, maar die ging er toen vandoor. De advocaat van de man zegt dat de situatie escaleerde toen de politie de achtervolging inzette.

De politie wil niet op het verhaal van de advocaat reageren, omdat de Rijksrecherche onderzoek naar de zaak doet. De man is gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag of bedreiging van de politie.