Politie regelmatig de weg kwijt

Sinds vorig jaar worden er in 2000 politieauto’s nieuwe navigatiesystemen ingebouwd. Die hebben nogal wat kuren: bestemmingen vallen weg, agenten worden door drukke winkelstraten geleid en schermen vallen uit. Politievakbond ANVP ontving al meer dan 200 klachten. 

Volgens het AD, die een woordvoerder van de politievakbond citeert, gaat het om zeven grote gebreken. Sommige agenten gebruiken het navigatiesysteem niet meer en maken gebruik van de mobiele telefoon om op de plaats van bestemming te geraken.

Grootste klacht

De grootste klacht is dat het navigatiesysteem automatisch uitschakelt als de plaats van bestemming is bereikt. Dat kan zeer onhandig zijn als bijvoorbeeld een agent te ver door rijdt, of als er vlak bij het ingegeven adres een omleiding is.

Ook zijn er problemen met de koppeling tussen de meldkamer en het navigatiesysteem. Vooral na de wisseling van een dienst is een politieauto soms urenlang niet verbonden met de meldkamer, waardoor al die tijd adressen niet kunnen worden doorgestuurd, aldus het AD.

De korpsleiding van de Nationale Politie is op de hoogte van de klachten. Een woordvoerder verwacht dat de problemen begin 2017 verholpen zullen zijn.