Politie rijdt Dave Roelvink klem na achtervolging

Dave Roelvink is zaterdagavond op het Amsterdamse Surinameplein door de politie klemgereden. Hij heeft de nacht in een politiecel doorgebracht en ook zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij zou dronken zijn geweest. Dat meldt AT5.

Uitgestapt op vluchtstrook

Een motoragent zag zaterdagavond in Landsmeer een Mercedes op de A10 rijden, waarbij de 24-jarige Landsmeerder erg gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Zo was hij aan het bumperkleven, gaf hij lichtsignalen en reed hij met 180 kilometer per uur waar 100 toegestaan was.

Volgens de politie stopte de wagen even later op de vluchtstrook van de ring, stapte de bestuurder uit en schreeuwde wat naar een agent. Daarna stapte hij snel weer in en ging hij er vandoor. Kort daarna kon de zoon van Dries Roelvink door meerdere wagens op het Surinameplein worden klemgereden door de politie.

2,5 keer toegestane hoeveelheid

Na een alcoholcontrole werd al snel bekend waarom hij dit gedrag vertoonde: hij had namelijk 2,5 keer de toegestane hoeveelheid gedronken. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en tot zondagmiddag vastgezeten.

Twee dj-gigs op één dag

Dave Roelvink zou zaterdagnacht een dj-optreden geven in een club in Apeldoorn nadat hij eerder die dag draaide op Dance Valley in Spaarnwoude.

In een inmiddels verwijderd filmpje op Instagram zegt Roelvink dat “het allemaal wel meeviel”. ‘Het ziet er op het filmpje ook heel heftig uit, maar wat mij betreft is er iets te heftig gereageerd door de politie.’