Politie rijdt volgend jaar Audi A6

De politie op de snelwegen krijgt volgend jaar de beschikking over snellere auto’s. Automobielhandel Pon gaat zeer waarschijnlijk de Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic leveren.

Bezwaar

Pon heeft de aanbesteding van de nieuwe rappe politiewagens voorlopig gewonnen. De overige inschrijvers hebben tot 10 november om in bezwaar te gaan tegen de uitkomst van de aanbesteding. Wie de andere inschrijvers zijn, zegt de politie niet. Leggen de overige inschrijvers zich neer bij de uitkomst dan moet Pon eerst een prototype van de auto zo op- en inbouwen dat deze voldoet aan alle eisen.

Opvallend toezicht

Wanneer dit naar verwachting verloopt, neemt de Audi A6 3 liter-diesel de komende jaren gefaseerd de plaats in van de huidige negentig Volvo’s V70. Naar verwachting rijdt de eerste Audi A6 met politiestriping in het voorjaar van 2018 over de snelwegen. De Audi’s worden ingezet bij de Diensten en afdeling Infrastructuur van een aantal eenheden en onder meer gebruikt voor opvallend surveilleren en toezicht.

Met de nieuwe Audi’s kan de politie vanaf volgend jaar alle overvallers en plofkrakers bijhouden. Die rijden soms ook in snelle Audi’s. De nieuwe Audi’s halen snelheden van tegen de 300 kilometer per uur en trekken op naar 100 kilometer in 7 seconden.