Politie Rio vindt 40 ton marihuana

De politie van Rio de Janeiro heeft 40 ton marihuana in beslag genomen. Dat gebeurde tijdens een actie in Complexo Alemao, een favela aan de noordkant van de stad. De Braziliaanse politie en leger leveren weken slag met georganiseerde drugscriminelen in bepaalde krottenwijken van de stad.  De Braziliaanse politie heeft bij een actie tegen drugsbendes in sloppenwijken in Rio de Janeiro. Tientallen mensen zijn bij de gevechten gedood. De autoriteiten zeggen dat de meeste slachtoffers drugscriminelen zijn.

 

De gevechten gaan zeer moeizaam omdat de criminelen zich verschuilen in de nauwe straatjes tussen de gewone inwoners. Naar schatting zijn de drugsbendes rond de 600 man sterk. Er wonen in Complexo Alemao bijna 500.000 mensen.

Volgens de BBC zetten de autoriteiten 2.600 aan militairen en politie in. Na de inbeslagname van de drugs hesen militairen de Braziliaanse vlag op een heuvel. De autoriteiten zeggen een belangrijke overwinning te hebben behaald maar geven ook toe lang niet alle terrein te hebben vrijgemaakt van de gewapende drugscriminelen.