Politie schiet bij aanhouding Rotterdam

De politie heeft maandagavond in Rotterdam rond 21.45 vijf mannen aangehouden op de Zwart Janstraat in het Oude Noorden. De politie was afgekomen op een melding van een bedreiging met vuurwapen op straat.

BTGV

Een man en een vrouw zouden zijn bedreigd met een vuurwapen. Agenten zagen twee mannen een woning op de Zwart Janstraat verlaten die voldeden aan een afgegeven signalement van de verdachten. De politie paste de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) toe. Daarbij blijven de agenten met getrokken vuurwapen in hun auto en geven aan de verdachten middels de luidspreker instructies.

Ziekenhuis

Drie andere in het pand aanwezige mannen zijn ook aangehouden. Eén van hen volgde de aanwijzingen van agenten niet op. Daarop is door een agent een schot gelost waarbij de verdachte gewond is geraakt. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Het aangetroffen vuurwapen is in beslag genomen. Zoals gebruikelijk bij een incident waarbij door de politie wordt geschoten, stelt de Rijksrecherche een onderzoek in.