Politie schiet bij achtervolging A15

De politie heeft maandagochtend schoten gelost tijdens een achtervolging op de snelweg A15 in de richting van Rotterdam. Verschillende voertuigen van de politie zaten achter een 17-jarige jongen aan die kort daarvoor een auto had gestolen en op de vlucht was geslagen. De verdachte negeerde de stoptekens en reed zelfs op de politie in.

De eigenaar van een auto zag maandagmorgen rond kwart voor vijf dat zijn auto werd gestolen op de Appeldijk in Gorinchem. De man belde de politie en die zetten de achtervolging in.

Op de snelweg A15 richting Rotterdam negeerde de verdachte, een 17-jarige man uit Gorinchem, de stoptekens en reed op de politie in. Daarbij raakte enkele voertuigen van de politie beschadigd. Eén agent voelde zich dusdanig in het nauw gedreven dat hij waarschuwingsschoten loste. Ook hier reageerde de jongeman niet op.

Toen de bestuurder opnieuw een politiewagen probeerde te rammen, raakte hij de controle over het stuur kwijt. Op de Witte brug bij Papendrecht kwam de gestolen auto tegen de vangrail tot stilstand. De verdachte uit Gorinchem werd aangehouden.