Verdachte achtervolging A27 aangehouden (UPDATE)

De politie heeft woensdag een verdachte aangehouden in verband met de achtervolging op de A27 waarbij werd geschoten op een auto met een Frans kenteken. De bestuurder reed in de nacht van dinsdag op woensdag zo’n 200 kilometer per uur en negeerde bij Noordeloos meerdere stoptekens. Bij het Brabantse Oosterhout keerde hij de auto en reed tegen het verkeer in. Daarna reed hij in op een wegblokkade van de politie.

De politie heeft daarbij op de auto geschoten, maar die reed verder tegen het verkeer in. De auto is in Waspik teruggevonden, zonder bestuurder. Daar is zonder resultaat met een helikopter en een warmtecamera naar gezocht, maar nu is de verdachte dus toch aangehouden. 

In de auto is niets gevonden dat verklaarde waarom de bestuurder niet wilde stoppen. De voorruit van de Volkswagen Golf is kapot en er zitten deuken over heel de auto. Ook is het achterwiel lek. De politie gaat er vanuit dat er een inzittende was die waarschijnlijk niet gewond is geraakt.

De politie werd later die nacht getipt over een andere Franse auto, die langzaam over de A27 reed. De twee inzittenden zijn meegenomen naar het politiebureau. Zij waren waarschijnlijk naar spullen op zoek die door de andere automobilist uit de auto zijn gegooid.