Politie schiet bij coffeeshop Delft (UPDATE2)

De politie heeft maandagochtend op een man geschoten die met een vuurwapen in de buurt liep van coffeeshop The Game in de Breestraat in Delft. Het incident vond vannacht om circa 05.00 plaats. De verdachte is ontkomen. The Game was recentelijk doelwit van aanslagen. (Beeld Twitter) 

Een getuige vertelde tegen Omroep West dat hij drie schoten had gehoord. Het is niet duidelijk of de man met het vuurwapen het op coffeeshop The Game had gemunt.

UPDATE

Verschillende lokale media melden dat de verdachte is overleden. Er zou vanochtend vroeg bij de ingang van een ziekenhuis in Zoetermeer een neergeschoten man zijn neer gelegd. De man was met een auto naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder vluchtte weg, nadat hij de zwaargewonde man had afgeleverd. Medewerkers van het ziekenhuis verleenden het slachtoffer tevergeefs eerste hulp. Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie bevestigd dat het overleden slachtoffer dezelfde man is die vannacht door de politie werd beschoten in Delft.

Michael B.

In de vroege ochtend van 15 mei van dit jaar werd een handgranaat naar The Game gegooid. Daarvan wordt Michael B. verdacht. B. werd in juni van dit jaar opgepakt in Noordwijk. Hij is eerder veroordeeld voor de zogenaamde Ierse badkuipmoord. Daarbij werden de Ieren Damien Monaghan en de broers Vincent en Morgan Costello doodgeschoten.

Op 18 september werd coffeeshop The Game ook al beschoten.